Ivica Tatar

Biography

Ivica je trenutno rukovodilac strategije i suosnivač u Logate, kao i generalni direktor Poslovne inteligencije Podgorica. Kroz ovaj angažman, potkrijepljen znanjem stečenim tokom dosadašnjeg radnog iskustva, on predvodi obije kompanije u njihovoj težnji da posluju inovativno, pametno i agilno, pružajući najbolje iskustvo svojim klijentima.

Ivičin trenutni fokus je na maksimiziranju vrijednosti koju klijenti, uglavnom Telekomi i Banke, dobijaju, na način koji kombinuje prikupljeno znanje iz Logate i Poslovne inteligencije.

Ivica je prije sadašnje funkcije obavljao funkciju menadžera DWH odjeljenja u Crnogorskom Telekomu (dio Deutsche Telekom Grupe). Prethodno je radio kao softverski inženjer, sistem administrator i IT menadžer u Internetu Crna Gora.

Ivica je čest govornik na konferencijama i događajima vezanim kako za najnovije IT trendove tako i za izgradnju mladih ljudi kao IT profesionalaca. Regionalno je prepoznat kao poslovni profesionalac i stručnjak za industriju, kao i entuzijasta koji jača IT zajednicu u Crnoj Gori.

Nagrađen je od strane Udruženja menadžera Crne Gore kao Najuspješniji menadžer u 2018.

Rođen na Cetinju, diplomirao je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici, a potom završio specijalističke studije na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu.

Ivica je oženjen i otac ćerke.