Učesnici

Adrijana Husić

Adrijana Husić

Svoju bogatu dvadesetogodišnju karijeru započela je u lokalnoj nevladinoj organizaciji gdje je od pozicije volontera napredovala do liderskih pozicija. Korporativno iskustvo počela je da stiče 2009. godine i od samih početaka obavlja pozicije koje objedinjuju PR, odnosno odnose sa javnošću i društveno odgovorno poslovanje.

Dio tima komunikacija u Telenoru postaje 2011, gdje je četiri godine bila jedan od nosilaca eksterne komunikacije, a kao menadžer Telenor fondacije prepoznata stručnjakinja za društveno odgovorno poslovanje. U isto vrijeme obavljala je funkciju potpredsjednce komiteta za društveno odgovorno poslovanje Američke privredne komore u Crnoj Gori.

Od 2015. je za Azmont Investments radila kao menadžerka za korporativne komunikacije i društveno odgovorno poslovanje, te kao menadžerka za marketing i komunikacije od 2018, pokrivajući poziciju urednice Portonovi Montenegro Essence Magazina. Trenutno obavlja funkciju više menadžerke za marketing i komunikacije.

Godinu dana od 2020. provela je na Regionalnom komunikacijskom programu za Zapadni Balkan, gdje je vodila komunikacije i jačala kapaciteta mladih evropskih ambasadora. Od aprila do oktobra 2021. obavljala je funkciju menadžerke za društveno odgovorno poslovanje i korporativne komunikacije u kompaniji Tara Resources, gdje i dalje angažovana kao konsultantkinja.

Dvodecenijsko iskustvo iskoristila je da 2021. osnuje svoju kompaniju za komunikacije, Communication Studio Cassiopeia, u okviru koje je nastala prva Crnogorska bojanka, koja na inovativan i kreativan način, kroz crteže i edukative tekstove najmlađe, a i one malo starije, upoznaje sa Crnom Gorom.

Radeći na različitim radnim mjestima i pozicijama postigla je značajne rezultate u oblasti PR-a i društveno odgovornog poslovanja, prepoznatljivim aktivnostima i projektima koji su uključivali edukaciju mladih i imali veliki značaj za lokalnu zajednicu. Iskustvo u profesionalnom radu iz oblasti korporativnih komunikacija, ljudskih prava i socijalne zaštite, razvijanja kapaciteta i aktivizma mladih sticala je u zemlji i inostranstvu.

Završila je studije Socijalne politike i socijalnog rada na Fakultetu političkih nauka. Tečno govori engleski jezik, a služi se i turskim jezikom i ima pasivno znanje njemačkog i francuskog jezika. Aktivan je član crnogorske blogerske zajednice i putovanja je čine bogatijom, a Istanbul je grad kojem se uvijek vraća i koji doživljava kao svoj drugi dom.