Učesnici

Host-Sandra Vujović

Host-Sandra Vujović

Dramatuškinja, scenaristkinja, pjesnikinja i kreativna direktorka.

Cetinjanka, feministkinja, aktivistkinja i borkinja za ljudska prava.

Od 1999. do 2004. studira na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, a 2007. započinje studije na FDU na Cetinju, kao dio prve generacije studenata Dramaturgije na ovom fakultetu. Diplomirala 2011. godine u klasi prof. Stevana Koprivice i prof. Srđana Koljevića, kao prvi doplomirani dramaturg školovan na tom fakultetu.

2011. postaje dio, a ubrzo i liderka kreativnog tima renomirane marketing i advertising agencije, McCANN Podgorica. Tokom advertising karijere, višestruko je nagrađivana na internacionalnim festivalima kreativnosti, naročito za društveno odgovorne kampanje koje se bave različitim pitanjima diskrimincije i ljudskih prava i sloboda, kakva je i  #Neželjena, realizovana u saradnji sa NVO Centar za ženska prva, koja je proglašena za jednu od najznačajnijih kampanja u regionu u 2018. godini.

2014. godine priključuje se predavačkom kadru na specijalističkim studijama odsjeka za Dramaturgiju na predmetu Dramaturgija u marketingu, gdje ostaje kao predavač do 2019.

U septembru 2015. postaje dio dramaturškog tima okupljenog oko projekta međunarodnog Collective Plays u Kraljevskom pozorištu Zetski Dom.

Trenutno živi i radi u Podgorici.

2011. - Hoću, sestro, dolće vitu

2013 - Omala ili Sužnji

2013- Ostrvo ili Ružne riječi – superfinalista Regionalnog konkursa za dramski prvenac, Beogradsko Dramsko Pozorište 2013, Beograd, Srbija.

2017 - Apartman Savoja (prevedena na 5 jezika) – premijerno izvedena 2018.u Kraljevskom pozorištu Zetski Dom na Cetinju.

2019 - Mozgu, ćao (finalista konkursa i preporuka stručnog žirija za izvedbu konkursu CNP za Savremeni domaći dramski tekst)

2020 – kao jedan od scenarista, potpisuje igranu TV seriju „Ljubavni zalogaji“ u produkciji Focus Brothers i Telekom Srbija.

2021 – dramskim tekstom „Vilinjska Gora – mit o vladarima, slugama i slobodnim ljudima“, pobjeđuje na Assitej konkursu za najbolji savremeni tekst za djecu i mlade.