Boban Stanić

Biografija

Rodio sam se u Podgorici, gradu koji je uvijek bio moj dom i izvor inspiracije za sve što radim. Odrastao sam u divnoj porodici koja me je podržavala u svim mojim interesovanjima, uključujući i moju ljubav prema ekonomskim naukama.

Kada sam završio fakultet Ekonomskih nauka u podgorici, suočio sam se sa dilemom - ostati u Podgorici ili krenuti u potragu za novim izazovima u Australiji. I ako sam za vizu imao sve uslove donio sam odluku tako da sam ostao u rodnom gradu zbog porodičnih obaveza i već pokrenutog porodičnog biznisa. Iako sam imao velike planove, shvatio sam da je porodica na prvom mjestu i da je ponekad potrebno ostaviti sopstvene ambicije po strani.

Moj poslovni put je „jednostavan“, nastavio sam raditi u porodičnoj firmi koja se bavi proizvodnjom rezervnih dijelova u mašinstvu. Kao predstavnik nove generacije, imao sam mnogo ideja i želja da unaprijedim poslovanje firme. Jedna od mojih najvećih strasti je bila japanska kultura i vještine, koje sam uspješno implementiraoa u organizacionu kulturu firme. To je bilo vrijeme velikih izazova, ali i prilika za rast i razvoj, kako za mene, tako i za firmu.

Sada, nakon godina rada i truda, ponosno mogu reći da smo postali jedan od najuspešnijih proizvođača rezervnih dijelova u Crnoj Gori. Ali, ono što me najviše raduje je činjenica da smo postali jedinstveni i unikatan sistem te vrste u našoj zemlji.

U životu sam naučio da je porodica najvažnija i da je potrebno raditi sa strašću i predanošću kako bismo ostvarili svoje snove. Bez obzira na to koliko izazova nam život donese, važno je da ostanemo vjerni sebi i svojim vrijednostima. A ja sebe smatram odvažnim čovjekom koji je spreman da se uhvati u koštac sa svim izazovima koji život donese.