Igor Todorović

Biografija

Rodjen u Beogradu 1972.godine, po završenoj školi za Dizajn u Beogradu - odsek dizajna grafike,studira na jednoj od najprestižnijih škola mode, Accademia Internazionale D'Alta Moda e D'Artedel Costume KOEFIA -Rim. Nagrađivan sa nekoliko nagrada, u Italiji i Evropi tokom svogškolovanja, I aktivno učestvuje u brojnim modnim manifestacijama.

1992. dobija i II nagradu na manifestaciji Beogradski crtež. Po povratku u Beograd od 1999. radina poziciji kreativnog direktora i dizajnera za brend obuće Joshua koji ostvaruje velike uspehena tržištima Italije, Rusije i Srbije. Blisko sradjuje sa značajnim imenima iz sveta italijanske obuće, ali domena estetike ukupno.

Od 2002.godine prelazi  na poziciju prvog modnog urednika magazina Man's Health za tržište Srbije I Crne Gore i drugih magazina u sklopu kompanije HUBERT BURDA MEDIA Srbija.  Od 2003, postaje član redakcije prvog tima magazine Cosmopolitan Srbija, kao prvi modni urednik ovog prestižnog magazina.Tokom rada u printanim medijima, pored drugih, dobija i nagradu Pantene Beauty Award za najboljeg modnog novinara Srbije 2007.godine.

2008. godine pokreće liniju obuće pod sopstvenim imenom, i iste godine prelazi u elektronske medije na mesto glavnog i odgovornog urednika Fashion TV SEE, za region bivše Jugoslavije. Tokom rada u elektronskim medijima ostvaruje brojne i uspešne saradnje sa regionalnim medijskim kućama i sa svojim saradnicima organizuje prvi srpski izbor za Miss FTV SEE. Kroz FTVSEE promoviše rad domaćih I regionalnih dizajnera i na druge kanale Fashion TV u svetu i aktivno učestvuje u podršci regionalnim nedeljama mode.

2010. pokreće "Atelje Igor Todorovic" koji se bavi izradom ekluzivne linije garderobe pod brendom Igor ATELIER,  čiju promociju pravi u prostoru Narodnog Muzeja Srbije oktobra2012.godine. Od 2010 do maja 2012. učestvuje kao stalni član modnog žirija u televizijskom formatu Šopingholičarke koji ostvaruje značajnu gledanost na medijskim prostorima naše zemlje ali i regiona. Bavio se i WEB formom kao kreativni i modni direktor portala sml.rs do septembra 2012.godine. Tokom rada u medijima na pozicijama koja se tiču mode, više puta bivao je član i predsednik modnih žirija, inicijativai i edukacije. S posebnom pažnjom je podržavao inicijativu povodom nagrade BORIS NIKOLIĆ koju dodeljuje Fondacija B92. 2011.godine bio je predsednik Internacionalnog Modnog žirija na London Design Week-u zaYoung Creative Chevrolet u Portugalu I Engleskoj. U svom dosadašnjem kreativnom radu realizovao je niz revija u zemlji i inostranstvu, radio na stajlingu u printanim i elektronskim medijima, vizuelnom identitu najznačajnijih javnih I politickih ličnosti kao i raznim drugim kreativnim projektima.

Kolumnista po pozivu je u nekoliko magazina; ESQUIRE Srbija, ELLE Srbija itd, kao I redovni učesnik inicijativa koje se tiču promocije modnog stvaralaštva I umetnosti uopšte. Učestovao u realizaciji I vizuelnom identitetu predsatavljanja Republike Srbije za EXPO 2015. Bavio se stajlingom srpskog predstavnika za Eurosong 2015 u Beču.

Dvosturuki je dobitnik prestižne nagrada BAZART koju dodeljuje magazin BAZAR Srbija,kao i prvi dobitnik nagrade magazina HARPER'S BAZAAR Srbija, za doprinos razvoju kvaliteta modnog stvaralaštva u regionu.

Od 2012. Do 2019. godine bio redovni je predavač na Italijanskoj školi mode Accademia dell Lusso u Beogradu. Početkom 2013.godine pokrenuta je i druga linija garderobe pod brendom" IGOR",namenjena širokoj modnoj populaciji i ljubiteljima. U 2016.godini ostvaruje saradnju sa RollsRoyce-om Dubai i pokreće liniju venčanica “Merlleto”.

2021. učestvuje u realizaciji revije posvećene nasledju modnog potpisa Aleksandra Joksimovića u Beogradu, I iste godine u saradnji sa Radio Televizijom Srbije, u ulozi kreativnog direktora projekta, regionalnoj ali I svetskoj javnosti, predstavlja izložbu “Jovanka Broz u boji” kroz zaostavštinu modne estetike nekadašnje prve dame SFRJ. Krajem 2022. Godine u okviru Beogradske Nedelje Mode, učestvuje u organiyaciji I realizaciji  revije modnih autora iz čitavog regiona , posvećene estetici Jovanke Broz pod istim nazivom u prostoru Palate Srbija. Nekoliko godina obavljao je ulogu predsednika školskog odbora Dizajnerske škole, gde je radio na promociji stvaralaštva mladih dizajnera, bio je predsednik Upravnog odbora Doma Omladine u Beogradu, I od 2022.godine predsednik je Upravnog odbora Muzeja Primenjene Umetnosti u Beogradu.

Oženjen je i ima ćerku Sofiju.