Mirjana Maja Popović

Biografija

Mirjana Maja Popović rođena je u Titogradu, 7. maja – kad i drug Tito, i ne misli da je to slučajno, jer u slučajnosti ne vjeruje. Na njeno sazrijevanje i osjećaj za umjetnost uticala su oba roditelja: otac kao filmski radnik i majka, profesorica klavira. U vrtić nije željela da ide, ali zato jeste u bioskop, u kojem je prvi film vidjela sa tri godine. Završila je nižu muzičku školu, ali, na žalost njene majke, nije se tome posvetila, već su prevladali očev gen i ljubav prema filmu.

U novinarstvu je od 1996. godine. Počela na Elmag radiju kao autorka emisije o filmu. Televizijsko novinarstvo započinje na NTV Montena u februaru 2000, gdje sljedećih pet godina radi kao novinarka u informativnoj redakciji, prezenterka vijesti i autorka emisije Filmski magazin. Prelazi na televiziju PinkM gdje pokriva mjesto urednice kulturne redakcije, koja je, ponosno ističe imala samo jednog novinara – nju.

Dvije godine se nazivala free lancerom, iako smatra da je to smiješna titula u Crnoj Gori, i u tom periodu su nastale 12 epizoda emisije ,,Bara Bar” za koju se nada da će jednog dana dobiti svoj nastavak.

U televiziji Nova M radila je kao novinarka u međunarodnoj redakciji, urednica kulturne redakcije, i autorka emisije ZOOM.

Danas je autorka emisije “Jutro sa Majom” koja se vikendom emituje na novoj crnogorskoj televiziji TVE.

Sa ocem i bratom šest godina bila je dio NVO Ex Yu Fest, a radila je i kao PR na nekoliko filmskih projekata i manifestacija.

Dugo godina radila je kao saradnica u časopisu ,,Ljepota i zdravlje” i Pobjedinom ,,Objektivu”.