Sonja Drobac

Biografija

Dabogda živela u zanimljivim vremenima. I bi tako.
Od 1990. kada sam "slučajno" ušla u medije, pa sve do danas, svaki dan bio je takav, pa sada sve češće pogledam u nebo i pomislim - šaraj malo, da te zamolim.
Mada, čitava priča i sjajni deo medalje.
Staje u tri slove - TVE.
U februaru 2022. osnovala sam crnogorsku komercijalnu kablovsku televizijsku stanicu. Tako je prekinut niz u kojem su se domaće tv samo gasile.
Program smo u punom obimu počeli da emitujemo 12. januara ove godine.
Trenutni status je - Look at the bright side of life. Divni, pametni, kreativni i pristojni ljudi čine tim u koji verujem svim srcem i svim iskustvom.
A ni jedno ni drugo nisu za zanemarivanje.
O srcu drugi put, a o iskustvu -  nekadašnja glavna urednica i izvršna direktorica Prve televizije Crna Gora i RVT Atlas, glavna urednica IN tv, urednica u Pobjedi, dopisnica i programska savjetnica u RTCG, zamjenica glavnog urednika BKTV, nocvinarka i irednika na tv Politika, B92, Blicu, Glasu javnosti.
Iskustvo u PR stekla sam kroz rad u full service reklamnoj agenciji Communis, kao PR menadžerka i direktorka PR odjeljenja u Srbiji i direktorka kancelarije u Crnoj Gori.
Kao pasionirana čitateljka odvažila sam se da napišem i priču o istoriji koja se događala i ona koja se mogla dogoditi. Domaštanu verziju prošlosti koja se preplitala sa životima stvarnih i imaginarnih likova u priči "Odive".
Bez kapi crnogorske krvi baš ovu zemlju smatram domom. Rođena sam u Srbiji, gdje sam se, u predratnom Beogradu, školovala i počela da gradim karijeru u elektronskim i štampanim medijima.